Vinbärskaka med maräng
Detta behöver du:
3 äggulor
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
50g margarin
2 msk kokande vatten
Vinbärsmaräng
3 äggvitor
2 dl socker
3 dl repade vinbär
Så här gör du:
1. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker, rör ner i äggsmeten tillsammans med mjölken. Smält smöret med det kokande vattnet och häll i smeten.
2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25x35cm, täckt med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 grader i 12-15 minuter.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker och vinbär, gärna direkt från frysen.
4. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Bred marängen över kakan och grädda i ytterligare 5-8 minuter, tills kakan fått lätt färg. Skär den kalla kakan i rutor.