Kantarell mums
Detta behövs:
djupfryst smördeg, jag använde en "platta" från Schär
1 ägg
300g kantareller
1 msk smör
2,5 dl (i burk) Creme bonjour Karl-Johan och champinjon
2-3 dl roccola sallad
Så här gör man:
Låt smördegen tina (det står 5 timmar på paketet, men min hade tinat på ca 3).
Kavla ut degen till lagom tjocklek, dela.
Lägg på plåt med bakplåtspapper, jag kavlade på pappret och la det sedan på plåten.
Vispa upp ägget med en gaffel och pensla smördegen.
Grädda mitt i ugnen tills de har blivit pluffiga och fint gräddade, ca 15-20 minuter i 200 grader.
Rensa kantarellerna och dela dem som är stora.
Smält smöret i en stekpanna och lägg i kantarellerna, låt fräsa en stund.
Rör ner creme bonjouren och låt bli varmt, ca 5 minuter.
Dela smördegsplattorna i två.
Lägg roccolan på bottnarna, fördela svampröran på och lägg på toppen!
Servera med en kall öl, MUMS!!!!!
