Chili Concarne
För fyra personer:
500 g nötfärs
1 1\2 gul lök
3 små (eller två stora) vitlöks klyftor
2 msk matfett
1 röd paprika (eller den färgen man tycker bäst om)
1 fpk krossade tomater med chili (370g)
4 msk tomat puré
1 köttbuljong
0,5 msk chilipulver
1 fpk stora vita bönor
Så här lätt är det:
Skala och hacka löken, både den gula och den vita.
Tärna paprikan.
Bryn löken på svag värme tills den blivit mjuk.
Rör ner paprikan och köttfärsen.
Låt allt bryna i några minuter.
Lägg ner resten av ingredienserna (utom bönorna) och låt koka livligt i ca 10 minuter. Rör om ofta.
När det mesta av vätskan har kokat in lägger du i bönorna och låter allt bli varmt.
Vi hade bara sallad och ris till men om man vill kan man ha natchochips och gräddfil till.