Söndags middag
4 port
4 port torsk (använde de som man kan köpa portionsfrysta)
Limeprppar
Salt
Kräfttaziki:
2 dl matlagningsyoghurt
170 g kräftstjärtar
4 vitlöksklyftor
Limepeppar
1/2 gurka
Salt
Grönsaker kan man ta vad man gillar, men jag tog:
Broccoli
Vitkål
Majs
Morot
Charlottenlök
Marinerad vitlök
Sockerärtor
Servera med potatis
Börja med tzatzikin.
Riv gurkan på ett rivjärn. Lägg den på ett hushållspapper och strö över lite salt. Låt dra 10-15 minuter.
Hacka nästan alla kräftstjärtar. Men spara några till dekoration.
Krama vätskan ur gurkan och blanda med yoghurten, limepeppar, och de hackade kräftstjärtarna. Riv ner vitlöken.
Ställ kallt så länge.
Fräs upp alla grönsaker i lite olja eller smör. Börja med morot, vitkål och broccoli. När de börjar mjukna, lägg till löken, vitlöken, sockerärtorna och majsen. Låt de gå färg och smak.
Ta salt och limepeppar på fisken och grilla den några minuter på varje sida.
När fisken är färdig, servera med potatis, de stekta grönsakerna och kräfttazikin. Om man gillar sparris kan man även läggs till det!
Njut!
![](https://cdn2.cdnme.se/2694523/9-3/2015-02-22-1635_54e9f72f2a6b22a07bcd26dc.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/2694523/9-3/2015-02-22-1635_54e9f738ddf2b359b51b571d.jpg)