Kycklinggratäng
4-6 port
6 portioner kokt ris
3 stora kycklingfiléer eller 1 färdig grillad kyckling
Grillkrydda
Limepeppar
15 championer
2 dl lätt créme frashe
2,5 dl matlagningsgrädde
20 g gräslök
2 msk dijon senap
Pepparmix
* Koka riset.
*Om du använder färdig grillad kyckling, ta loss allt kött och skär i mindre bitar. Om du använder kycklingfiléer, dela i mindre bitar. Krydda med grillkrydda och limepeppar. Stek.
* Skiva championerna. Smält lite smör i en kastrull. Lägg i svampen och låt bli mjuk.
* Lägg i créme frashen, senapen och grädden. Rör runt och låt puttra lite.
* Klipp ner gräslöken (om du använder färsk, men det går precis liks bra med frusen).
* Smaksätt med lite pepparmix.
* Lägg riset i en ugnsfast form. Lägg på kycklingen och sist häller du såsen över. Om den inte rinner ner i riset, ta en liten kniv och stock ner så såsen kan rinna ner.
Hit går jättebra att förbereda.
* Sätt in i ugnen på 175 grader. Låt den få fin färg. Om du sätter in den direkt när du gör den behöver den inte vara inne lika länge som om den hunnit bli kall.
* Servera med sallad och njut!