Rårakor med halloumi
- 6 små potatisar
- 1 morot, normal stor
- 1 pkt halloumi
- Ca 1 dl crème fraîche
- I burk räkor
- 1 rödlök
- Peppar
- Smör till stekning
Så här gör du:
- Skala morot och potatis.
- Riv ner dem och osten i en bunke.
- Krydda med peppar (salt behövs inte då osten är väldigt salt) och blanda ordentligt.
- Lägg en klick smör i stekpannan och låt bli brunt.
- Ta en klick blandning och lägg i en het stekpanna. Platta till den så den blir tunn, ju tunnare desto godare. När den blivit knaprig så vänder du den om.
- Hacka löken.
- Lägg upp på en tallrik och håll den varm (jag brukar sätta in den i ugnen på ca 50 grader)
- När du skall servera, lägg på en klick crème fraîche, lite lök och räkor.
- Servera gärna med ett gott öl till.