Pepparkaks cupcakes med grönmögelostfrosting

Allmänt / Permalink / 0
Här kommer det utlovade receptet på cupcakesen jag bakade igår. Mannen blev helt salig över dem och tyckte de var helt suveräna! Dottern gillade dem bättre utan frostningen (även om hon gillar pepparkakor med grönmögelost).
 
Pepparkaks cupcakes (eller häll smeten i en smord och bröad form)
 
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1,5 tsk malen kryddnejlika
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 2,5 dl filmjölk
Frosting
 
  • 200 g Philadelphiaost
  • 100 g kvibille ädelost special (den "svarta")
Gör så här:
 
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Rör ner de smälta smöret och filen i de torra ingredienserna. Rör väl så kryddorna blandas ordentligt.
  • Häll i små muffins formar. Kan rekommendera att använda en cupcake plåt så de står stadigt. Eller så smörar och bröar du en form och häller all smet i den.
  • Grädda cupcakesen i 175 grader, mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Bakar du en kaka gräddas den i 150 grader i ca 60 minuter.
 
 
Nu nu är det dax att göra frostningen. 
Blanda de två olika ostsorterna och vispa ordentligt med elvisp. Sen kan man använda en gaffel för att se till så att alla klumpar verkligen är borta. Det är inte lätt att spritsa när det kommer en bit grönmögelost i hålet. Vill man kan man ju färga frostingen med lite grön färg för att visa att det är grönmögelost i. Använd isåfall pasta färg istället för karamellfärg. Jag tycker de är mycket bättre. 
 
 
 
Sen en är det bara att dekorera efter tycke och smak, om man vill. Jag tycker dessa smaker hör till julen, valde jag lite julig dekoration. Man kan skippa det helt å hållet om man vill.
 
 
Jag jag dekorerade bara två, resten frös jag in. Vet inte riktigt hur det blir men vanlig frosting kan man ju frysa. Återkommer med hur resultatet blir! 
 
 
 
 
Till top