Kundkväll!

Allmänt / Permalink / 0
 
 
Igår var jag hos våran lokala ICA butik på kundkväll. Detta var ingen "vanlig" kundkväll där man går genom butiken, smakar på lite olika maträtter och sen är det lite erbjudanden! En sådan kväll brukar vara för alla och man kan komma när man vill.
Vi som var där igår (de hade en i onsdags också) fick inbjudan genom telefonen! Man fick svara på några frågor för att se om man passade in. Det som förvånade mig mest var att i slutet av samtalet frågar kvinnan mig om det är någon man jag inte vill/kan äta, för det skulle bjudas på lite mat! Jag blev helt paff! Men jag var ändå lite skeptisk om jag skall vara ärlig..... Tänkte att det skulle glömmas eller något. Var nästan säker på att jag inte skulle kunna äta ändå! 
Vi kom till butiken och alla samlades på lagret. Där hade de dukat upp med dryck och snacks från ICA och sen visade de upp mycket av ICA s egna varor och även de glutenfria! Redan där kände jag att hoppet tändes. Sen hade de ställt just de varorna längst fram så de verkligen syntes! 
Sedan berättade ägaren om butiken och att den funnits i just de lokalerna sedan 1954! Okej, vet att de funnits länge, men inte så länge! Efter det så blev det disskution om bad som finns, bad vi skulle vilja ha mm. Vi fick höra om ICAs nya koncept, Rätt Enkelt. Mat som är halvfärdigt som man bara lagar klart hemma! De finns sju olika rätter, men sen kan man ju kombinera lite som man vill så då kan man få till fler rätter. Vi fick smaka på köttgryta med rödbetor. Det var riktigt gott och helt glutenfritt! Det var en burk med grytbas som man värmer ihop med grytbitarna (som ligger i en annan förpackning). Under tiden steker man potatisen (tar ca 12 minuter) och värmer rödbetorna, antingen i kastrull eller i micro. De skall värmas i påsen! Det tar alltså runt 12 minuter att få till en hel middag för 2 personer! 
Sen var det ju några vegetarianer med och de fick potatisen men med en halloumi hamburgare och sallad. Det var däremot inte glutenfritt men de ordnade en tredje rätt till den personen! Kan knappt tro att det var sant! 
Efteråt blev det så att jag pratade lite med han som var gluten/vegetarian och vi kom fram till att det hade varit underbart om det hade funnits goda tortillabröd! Så, ICA handlaren tyckte det var en kanon ide och skulle genast skicka det vidare till produkt utvecklingen! Så, om ICA kommer ut med det om ca 1 år så vet ni varför!
Jag skall vara ärlig, jag tillhör nog inte deras största kunder (även om han sa att vi var där just för att vi var det) men kommer nog handla mer där. jag är nog där ganska ofta men handlar inte så mycket varje gång! Det jag gillar med dem är att ber man dem att ta in något så gör de det snabbt! 
 
 
Tack Mikael Ovrell för en riktig trevlig kväll.........
Till top