Smördegsinbakad kyckling

Allmänt, Matrecept glutenfritt / glutenfritt, gräddädel, grönmögelost, kyckling, smördeg / Permalink / 1
Idag testade jag något jag funderat på ett tag. Smördegsinbakad kyckling med grönmögelost. Det blev sååå gott! Till 2-3 personer behöver du: 
1 rulle smördeg, glutenfri
2 kycklingfiléer
1 pkt bacon
5 "bruna" championer 
Kvibille ädel, efter smak
1 ägg 

Börja med att kavla ut smördegen så mycket du kan. 
Strimla kycklingen och stek den. 
Strimla bacon och skiva championerna. 
När kycklingen är klar steker du bacon och championer.
Lägg kyckling, bacon och championer på smördegsplattan, i mitten. 
Toppa med kvibille gröddädel (eller annon ost du gillar). 
Pensla alls kanter med uppvispat ägg. "Slå in" allt genom att lägga över smördegen. Pensla hela härligheten! 
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter, eller tills den fått fin färg. 
Servera med en god sallad! 

"Bruna championer", eller kastanjechampioner som jag fick veta att de heter.... 


Innan gräddning....
Klart!


Till top