Fisksoppa med saffran och glutenfri baguett

Matrecept glutenfritt / Permalink / 0
Denna soppan blev det delade meningar om! Dottern tyckte den smakade konstigt, mannen fick bullsmak och jag tyckte inte man kände saffran smaken alls! Så nästa gång gör vi den utan saffran så kanske hela familjen gillar den!
 
  • 1 hackad banancharlotten lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 pkt saffran
  • 1 msk honung
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 knorr found du chef fish
  • 1 pkt (500ml) krossade tomater
  • 1 strimlad morot
  • ev lite mer vatten
  • 250g lax
  • 250g vit fisk
  • 1/2 tärnad zucchini
  • 1/2 strimlad fänkål
  • salt och peppar
  • olivolja till stekning
  • 1/2 burk cremé frache rostad vitlök och örter
Så här gör man:
  1. Fräs charlottenlök och vitlök i lite olja i en gryta ihop med saffran i ca 1 minut.
  2. Rör i honng och tompuré. Slå över vin, vatten, fond och de krossade tomaterna. 
  3. Till sätt moroten och låt allt sjuda i ca 10-15 minuter.
  4. Späd ev med mer vatten.
  5. Skär fisken i mindre bitar ( ca 2 x 2 cm).
  6. Lägg i fisk, zucchini och fänkål.
  7. Låt sjuda i 4-5 minuter.
  8. Servera med cremé frachen och nybakat bröd :)
 
Här kommer receptet på brödet. Se till att få runda fina bröd för de reser sig inte i ugnen! Mina blev helt platta, men det var inget fel på smaken :)
Detta behövs till 2 bagutter:
  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1/2 msk salt
  • 1 msk fiber husk
  • 7,5 dl + till utbakningen glutenfritt mjöl
Så här lätt är det:
  1. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Tillsätt salt och fiberhusk. Låt svälla i 10 minuter.
  3. Arbeta ner mjölet. Arbeta degen kraqftigt för hand i ca 10 minuter.
  4. Täck och låt jäsa i 20-30 minuter.
  5. Häll upp degen på mjölat bakbord, men knåda inte degen!
  6. Forma två längder och vrid dem i rikligt med mjöl.
  7. Grädda i 200 grader i 20-30 minuter :)
 
 
Till top