Glutenfria mördegskakor

Bakning UTAN gluten / Permalink / 0
Ni blir bombade med recept nu, men jag vill gärna dela med mig. Känner mig lite stolt att jag vågar ändra om i recepten. När det gäller matlagning har jag alltid ändra, lagt till eller tagit bort men när det gäller bakning har jag alltid hört att man skall följa receptet till punkt och pricka! Men nu är det slut med det! Så här kommer ett recept på juliga mördegskakor som jag ändrat om lite på, men de blev väldigt goda, de blev även godkända av de som kan äta gluten!
 
Detta behöver du:
  • 120 g smör/margarin
  • 3/4 dl socker
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • Pärlsocker till dekoration
Så här gör du:
  • Rör matfett, socker, kanel och vaniljsocker smidigt.
  • Tillsätt mjölmixen. 
  • Forma degen till fingertjocka rullar.
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Lägg rullarna på plåten. Platta till med en gaffel.
  • Garnera med pärlsocker.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter i 200 grader.
  • Låt längderna svalna lite innan du skär dem på snedden i lagom stora bitar.
 
Till top