Fläskytterfilé med kantareller och gorgonzola

Allmänt, Matrecept glutenfritt / Fläskytterfilé, gorgonzola, kantareller / Permalink / 0
Denna rätten fantiserade jag ihop när jag inte fick tag i det jag ville för att lags middag. Den blev grymtgod (å då gillar jag inte gorgonzola egentligen!). Detta behövs till 4 personer. 
 
Fläskytterfile, ca 800 g
400 g kantareller
200 g gorgonzola 
5 dl créme fraîche 
smör
peppar
 
4 portioner pasta
 
Börja med att rensa och dela kantarellerna. Stek dem i smör. Lägg över i en ugnsfast form. 
Skiva fläskytterfilén, peppra och stek dem. Lägg skivorna över kantarellerna. 
Medans du steker allt, smält osten med créme fraîcheen. När all ost är smält häller du såsen över svamp och kött. 
 
Sätt in i ugnen, 175 grader i ca 20-30 minuter. 
 
Servera med nykokt pasta och gärna gröna bönor. 
 
 
 
 
 
 
Till top