Glutenfria frukostfrallor

Allmänt, Bakning UTAN gluten / Permalink / 0
Ibland på helgen får vi för oss att göra goe frukost eller så bakar vi bröd till frukosten. Dessa frallor har jag gjort några gånger och resten av familjen gillar dem även om de är glutenfria, å det är ju bra! Jag brukar göra en halv sats, det blir fem stycken och det blir bra till oss. Är ni flera jan ni alltså dubbla receptet! Dessutom använder man bakpuöver så de behöver inte jäsa! 
För 5 frallor behövs: 
5 dl glutenfritt mjöl (jag använder oftast Lailas blå paket)
1 msk bakpulver 
1 tsk salt
2 msk sirap 
2,5 dl vatten
ägg att pensla med
riven ost, vallmo eller sesamfrön
 
Gör så här:
 
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vattnet. 
Låt stå en stund. Degen är väldigt lös men efter några minuter blir den lite fastare. "Sleva" upp 5 frallor på en bakpappersklädd plåt. De är väldigt platta. 
Pensla med ägg och strö på vad du vill, riven ost, vallmo eller sedan frön. 
Grädda i ca 10 minuter i 175 grader varm ugn (varmluftsugn). 
Ät nygräddade och njut 
 
 
 
Till top