Lite bättre....

Matrecept glutenfritt / Permalink / 1

Idag känns det bättre och jag hatar inte min celiaki, även om jag inte älskar den ;)
Det är bara att acceptera att just jag fått det och får leva med det....
Idag testade vi Moas andra julklapps spel, Med andra ord. Hon hade en kompis hemma, så det passade bra eftersom man måste vara minst 4 personer. Vi hade riktigt roligt och jag kan tänka mig hur det blir när man är vara vuxna som spelar, efter några glas vin. Ett riktigt partyspel!!!
Till middag fixade jag till en snaskig fläskytterfile med hasselbackspotatis.

Här kommer receptet:
1 fläskytterfile
100 g Philadelphia ost, naturell
1 kruka basilika
Ca 2 potatisar/person
Lite riven ost

Gör så här:

Putsa ytterfilen från senor. Gör sedan en "ficka" längs med hela filén. Öppna upp filén. Lägg ett lager med basilika på köttet.
Lägg sen på osten. Lättast med en smörkniv och en sked. Lägg sedan på ett lager basilika till.
Stäng till filén och använd tandpetare för att hålla ihop.
Skala potatisen och skär skåror i den. Man skall inte skära ända ner. Det är lättast att ta hjälp av en träsked. Lägg potatisen i skeden och skär. Skeden tar emot så man inte skär igenom.
Stek köttet runt om och lägg i en ungfast form.
Lägg potatisen i en annan ungfast form eller på en plåt. Om man vill kan man lägga lite riven ost på potatisarna.
Sätt in allt i ugnen, 175 grader i 30-45 minuter.
Servera med en god sallad!

Till top