Kycklinggratäng

Allmänt, Matrecept glutenfritt / glutenfritt, gratäng, kyckling, ris / Permalink / 0
En äldre släkting brukade alltid göra denna å den är så god. Men när jag skulle göra den idag hittade jag inte receptet (har ärvt alla hennes pärmar med recept, ca 10 st!). Panik! Tänkte att jag får väl försöka återskapa det, men det kommer inte bli detsamma. Kom iaf ihåg det viktigaste. Satte igång, tyckte inte det smakade så mycket MEN när vi tog ut den ur ugnen och började äta så smakade den EXAKT som jag kommer ihåg! Blev så lycklig, speciellt när dottern tyckte det var bland det godaste hon ätit! Här kommer receptet, håll till godo! 
4-6 port

6 portioner kokt ris
3 stora kycklingfiléer eller 1 färdig grillad kyckling
Grillkrydda
Limepeppar 
15 championer
2 dl lätt créme frashe
2,5 dl matlagningsgrädde 
20 g gräslök
2 msk dijon senap 
Pepparmix

* Koka riset. 
*Om du använder färdig grillad kyckling, ta loss allt kött och skär i mindre bitar. Om du använder kycklingfiléer, dela i mindre bitar. Krydda med grillkrydda och limepeppar. Stek.  
* Skiva championerna. Smält lite smör i en kastrull. Lägg i svampen och låt bli mjuk. 
* Lägg i créme frashen, senapen och grädden. Rör runt och låt puttra lite. 
* Klipp ner gräslöken (om du använder färsk, men det går precis liks bra med frusen). 
* Smaksätt med lite pepparmix. 
* Lägg riset i en ugnsfast form. Lägg på kycklingen och sist häller du såsen över. Om den inte rinner ner i riset, ta en liten kniv och stock ner så såsen kan rinna ner. 
Hit går jättebra att förbereda. 
* Sätt in i ugnen på 175 grader. Låt den få fin färg. Om du sätter in den direkt när du gör den behöver den inte vara inne lika länge som om den hunnit bli kall. 
* Servera med sallad och njut! 





Till top