Pastagratäng

Allmänt, Matrecept glutenfritt / pasta. gratäng. middag. / Permalink / 0
Efter jul och all julmat kan det vara skönt med något helt annat! Så igår gjorde vi en super god och jättelätt pastagratäng, glutenfri naturligtvis! 

Detta behövs till 6 portioner:
2 gula lökar
1 kg nötfärs 
5 dl matlagningsgrädde 
4 msk ketchup
2 msk granulerad vitlök
1 msk chilipulver
1 tsk grovmalen svartpeppar 
4 port glutenfri pasta (eller vanlig)
Riven ost efter tycke och smak

Så här gör du:

* Koka pastan enligt förpackningen. Vi brukar använda makaroner men du kan ta den pastan du gillar bäst. 
* Hacka löken och stek den. 
* Tillsätt köttfärsen och stek den. 
* Häll på grädden, ketchup och alla kryddor. Låt puttra ca 10 minuter. 
* Under tiden river du din favorit ost (eller så köper du färdigriven). 
* Blanda köttfärssåsen och pastan i en ugnsfast form. 
* Toppa med den rivna osten. 
* Sätt in i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader. 
* Servera med en sallad. 


Mums.....
Till top