Fläskfilé med purjolök och skinka.

Allmänt, Matrecept glutenfritt / fläskfilé, gratäng, grädde, kantarellost, purjolök, skinka / Permalink / 1
Jag älskar mat som man kan förbereda på morgonen eller gärna dagen innan. Denna fläskfilén är en sådan rätt. Förbered på morgonen och när man sen kommer hem efter en hel dag på stranden är det bara att göra klart i ugnen. Vi hade bara en sallad till men vi kom fram till att man nog kan ha både ris och hasselbackspotatis till. 
4 port
1 fläskfilé
200 g rökt skinka
1 liten bit purjolök 
Smör att steka i
3 dl vispgrädde
1 burk kantarellost
Salt och peppar
Soja
Gör så här:
Skiva fläskfilén, hacka skinkan och purjolöken. 
Smält smöret i en stekpanna och stek fläskfileskivorna. Salta och peppra. 
Lägg över i en ugnsfastform. 
Stek skinka och purjolök. Lägg blandningen över fläskfilén. 
Vispa ur stekpannan med grädden. Tillsätt osten och låt smälta. Krydda med lite peppar (skinkan och sojan är ganska salta så man behöver inget mer salt). 
Färga med lite soja. Smaka av. 
Häll såsen över köttet. 
Hit kan man förbereda. 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Ställ in formen och låt vara tills allt är genomvärmt. 




Detta blev verkligen gott! 
Till top