Trillingnötter

I år försvann trillingnöten från Alladinasken. Det tycker jag är väldigt synd för det var nästan den enda pralinen man kunde äta ju :(
Men, men, fick tips av en jobbarkompis att följa julaftonskväll på instagram (kan verkligen rekommendera att följa hen om du har instagram). Å där lases det upp ett recept på just trillingnöt! Tydligen kan man köpa skalade hasselnötter (skall vara dyrt), men jag har inte hittat det någonstans. Men här kommer receptet, håll till godo :)
75 gram hasselnötskärnor
150 gram mjölkchoklad
ca 1 msk bikarbonat
Lägg nötterna i en kastrull med vatten och bikarbonat. Låt koka en stund, ca 3-4 minuter. Häll av vattnet och lägg nötterna i en diskhanduk. Nu är det bara att gnida av skalet med hjälp av handduken. Så lätt och smidigt. Mycket lättare än att rosta dem för att få bort skalet (ännu ett tips från en annan arbetskamrat).
Smält chokladen, antingen över ett vattenbad eller i micron. Sen är det bara att blanda ner nötterna i chokladen.
Lägg upp på bakplåtspapper i små grupper, tre nötter.
Får du choklad över, kan man ringla över det lite försiktigt.
Ställ kallt.
Så lätt att vem som helst klarar det :)
När vi hade gjort klart nötterna hade vi lite smält choklad över. Då kom min dotter på att vi kunde göra sockerbomber! Vi lade helt enkelt bara ner mini marshmallows i den smälta chokladen och sen la vi dem i formar! Så lätt och så gott (å så sött!!!)
