Kanelbullar

Allmänt, Bakning UTAN gluten / baka, bakning, glutenfritt, kanelbullar / Permalink / 0
För många är det svårt att baka glutenfritt och speciellt svårt är det med kanelbullar, har jag märkt när jag läser på olika forum. Men dessa testade jag första gången jag bakade glutenfria bullar och de blev så goda och är så lätta att baka! Här kommer receptet! 

100 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk mald kardemumma
12 dl Lailas gf mjölmix (blå paket)
1/2 dl av samma mjöl till utbakning
1 ägg till pensling
Fyllning:
1 1/4 dl flytande margarin
1 dl strösocker
1 msk mald kanel 
Pärlsocker till garnering

* Smält margarinet. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt (37 grader).
* Smula ner jästen i en bunke. Lös upp med lite av vätskan. När jästen är helt upplöst, tillsätt resten. Blanda även i socker, salt, kardemumma och mjöl. 
Degen kommer vara ganska lös. 
* Låt jäsa i 30 minuter. 
* Under tiden blandar du till fyllningen för jämnare fördelning. Blanda margarinet, socker och kanel. 
* När degen jäst färdig får man arbeta samman den lite. Pudra bordet med lite mjöl och knåda degen. 
* Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel på ca 20*40 cm. 
* Bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan. 
* Skär i ca 2 cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar på en plåt. 
* Låt dem jäsa en gång till i 30 minuter. 
* Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 
* Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter i 250 grader.

Går utmärkt att frysa. 



Till top