Kanelbullar
100 g margarin
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
2 tsk mald kardemumma
12 dl Lailas gf mjölmix (blå paket)
1/2 dl av samma mjöl till utbakning
1 ägg till pensling
Fyllning:
1 1/4 dl flytande margarin
1 dl strösocker
1 msk mald kanel
Pärlsocker till garnering
* Smält margarinet. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt (37 grader).
* Smula ner jästen i en bunke. Lös upp med lite av vätskan. När jästen är helt upplöst, tillsätt resten. Blanda även i socker, salt, kardemumma och mjöl.
Degen kommer vara ganska lös.
* Låt jäsa i 30 minuter.
* Under tiden blandar du till fyllningen för jämnare fördelning. Blanda margarinet, socker och kanel.
* När degen jäst färdig får man arbeta samman den lite. Pudra bordet med lite mjöl och knåda degen.
* Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel på ca 20*40 cm.
* Bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan.
* Skär i ca 2 cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar på en plåt.
* Låt dem jäsa en gång till i 30 minuter.
* Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
* Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter i 250 grader.
Går utmärkt att frysa.
