Julköttbullar

Allmänt, Matrecept glutenfritt / Permalink / 1
Här kommer ett recept på julköttbullar. Jag gjorde dessa till knytjulbordet på jobbet och de blev så omtyckta. Fick nog det bästa berömmet någonsin när en kollega säger:
-Åh, de smakar precis som farmors. 
Detta behöver du till 8 personer. 
  • 2 stora lökar
  • 2 dl vatten
  • 2 msk matfett (använd gärna laktosfritt)
  • 1 dl glutenfritt ströbröd (jag använde finax)
  • 1 kg blandfärs
  • 3 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 1/2 msk socker 
  • 4 msk olja till stekning
Så här gör du:
  • Blanda vatten och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. 
  • Under tiden Finhackar du  löken och steker den mjuk i matfettet. Låt kallna. 
  • Blanda färsen med salt. Rör ner äggen. Krydda med kryddpeppar och socker.
  • Blanda löken med ströbrödblandningen. Rör ner den i färsen.
  • Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan.
  • Stek köttbullarna i omgångar i oljan i en stekpanna ca 8 minuter eller tills de är genomstekta. 
  • Om du skall frysa den och värma dem vid ett senare tillfälle kan du lägga bullarna på en plåt och "grädda" dem i ugnen i 175 grader i ca 10-20 minuter beroende på ugn. När du sen skall använda dem så steker du dem och de får den fina stekytan som de inte får i ugnen. 

(null)


#1 - - Anna:

Gjorde dem ikväll. Enig familj, får högsta betyg!

Till top