Julköttbullar
-Åh, de smakar precis som farmors.
Detta behöver du till 8 personer.
- 2 stora lökar
- 2 dl vatten
- 2 msk matfett (använd gärna laktosfritt)
- 1 dl glutenfritt ströbröd (jag använde finax)
- 1 kg blandfärs
- 3 tsk salt
- 2 ägg
- 2 krm kryddpeppar
- 1 1/2 msk socker
- 4 msk olja till stekning
Så här gör du:
- Blanda vatten och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
- Under tiden Finhackar du löken och steker den mjuk i matfettet. Låt kallna.
- Blanda färsen med salt. Rör ner äggen. Krydda med kryddpeppar och socker.
- Blanda löken med ströbrödblandningen. Rör ner den i färsen.
- Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan.
- Stek köttbullarna i omgångar i oljan i en stekpanna ca 8 minuter eller tills de är genomstekta.
- Om du skall frysa den och värma dem vid ett senare tillfälle kan du lägga bullarna på en plåt och "grädda" dem i ugnen i 175 grader i ca 10-20 minuter beroende på ugn. När du sen skall använda dem så steker du dem och de får den fina stekytan som de inte får i ugnen.

Gjorde dem ikväll. Enig familj, får högsta betyg!